Rúru predhrejeme na 200 °C, mriežku dáme do stredu. Vychladnutú formu s cestom vystelieme papierom na pečenie a nasypeme do nej suché strukoviny alebo ryžu. Vložíme do rúry a pečieme naslepo 15 minút. Potom formu vytiahneme z rúry, dáme preč strukoviny aj papier a vrátime späť do rúry na 5 minút. Predpečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Teplotu v rúre znížime na 170 °C.
Pripravíme si plnku. Do hrnca dáme mlieko, smotanu a cukor a zohrejeme na bod varu. Hneď ako začne vrieť, odstavíme a prisypeme na drobné kocky nalámanú čokoládu. Dôkladne miešame, aby sa čokoláda rýchlejšie roztopila a spojila so smotanou. Túto hmotu necháme vychladnúť. Na dno predpečenej tarty rozložíme maliny. Do ochladenej čokoládovej smotany vmiešame vajíčka a vanilkový extrakt. Opatrne ju nalejeme do formy, vložíme do rúry a pečieme asi 30 - 45 minút, kým sa plnka neuvarí - je pevná, ale nie úplne tuhá, v strede sa ešte trasie. Tarta bude pokračovať v tuhnutí v procese chladenia.
Upečenú tartu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Až keď bude úplne vychladnutá, ju môžeme odložiť do chladničky. Podávame s čerstvými malinami.
Poznámky
1. Nešetrite na čokoláde. Ja som použila čokoládu s menším podielom kakaa ako je 70 %, čo sa podpísalo na procese tuhnutia plnky. V pôvodnom recepte uvádzajú čas pečenia 20 - 30 minút, ale moja tarta začala pomaly tuhnúť až niekedy po 30 minúte. Keďže som sa bála, aby nezhorelo cesto, ku koncu pečenia som teplotu stiahla na 160 °C.
2. Koláč som fotila a krájala ráno, noc po tom, ako torta chladla pri izbovej teplote. Plnka nebola tuhá, skôr krémová. Chuťovo to vôbec nevadilo, bola neskutočne jemná a hladká, len rezy tarty neboli pekné. V chladničke tarta trochu stuhne a bude sa lepšie krájať. Dlho tam však nevydrží, je totiž neodolateľná.