Varenie nemusí byť len nutnosť, oštara, či nevyhnutná činnosť predchádzajúca samotnému požívaniu jedla. Nielen jedenie a pochutnávanie si, ale aj príprava jedla môže byť zábavná. Do kuchyne treba vchádzať s radosťou, zvedavosťou a nedočkavosťou. Varenie totiž vôbec nie je nuda! Je to kreatívna činnosť, ba druh umenia. K vareniu si treba vybudovať vzťah, a to chvíľu trvá. V kuchyni nikde nejde všetko rovnako, raz sa darí, inokedy nie, ale nikdy nie je nič stratené, stačí sa naučiť improvizovať a kamuflovať. Lebo kuchárske umenie to umožňuje, stačí popustiť uzdu fantázii. Všetky recepty na tejto stránke boli odskúšané. Varilo sa a fotilo v mojej kuchyni. Popisy k receptom obsahujú rôzne tipy na zlepšenie, či obmenu, ako aj upozornenia na úskalia a zradné okamihy pri ich príprave. Dúfam, že vás táto internetová stránka bude inšpirovať a nájdete na nej námety, ako aj dôvod vybrať sa do svojej kuchyne a začať objavovať radosť z varenia.
Volám sa Adusha a z týchto stránok sa svojim čitateľom prihováram už od roku 2009.
Začínala som ako nadšená kuchárka – amatérka, zvedavá, bažiaca po novom, nevyskúšanom, neznámom.
A to mi ostalo: stále sa rada učím nové veci. Rada experimentujem. Často improvizujem.
Predovšetkým však varím s radosťou a nadšením. Moja kuchyňa je mojím kráľovstvom.
Okrem poctivej gastronómie medzi moje ďalšie záľuby patrí záhrada a záhradníčenie,
príroda, cestovanie, divadlo a literatúra. Žijem v Bratislave.
e-mailový kontakt na autorku: adusha@food4fun.sk