Nie ste prihlásený login

Len tak narýchlo

Zo zákulisia

23. 07. 2012



Čas neúprosne letí, aktuálne sa stáva neaktuálnym, v archíve sa mi hromadia fotografie, recepty, v hlave príbehy, len žiaľ, ten čas... Znie to divne a sama sa tomu čudujem, ale v poslednom čase mám obrovský problém ráno vstať a večer zasa fungovať. Únava ma skosí skôr, ako stihnem vôbec vypnúť po práci a po uložení krpca do postele... Toto sa mi stalo asi prvýkrát, žeby som mala v lete problém s únavou a zvýšenou potrebou spánku. Zapnúť si večer počítač, hrabať sa vo fotkách a pripraviť nejaký príspevok ma stojí strašne veľa námahy. A energiu na nejaké väčšie foodie projekty nemám žiadnu :-( Kto ma číta pravidelne, si určite všimol zmenu charakteru mojich príspevkov. Monotematické obsiahle príspevky sa stali minulosťou. Síce veľa tém mám rozpracovaných, ale nie sú dotiahnuté do konca, takže len kvasia v archíve.



Ale stáva sa mi aj to, že mám plán o tom, čo navarím, prípadne aj upečiem. Zadovážim si suroviny, v chladničke sa mi hromadí mascarpone, krémové syry, smotany. Lenže svoje plány odkladám zo dňa na deň (ach tá prokrastinácia - otvorene priznávam, že zasiahla moje blogovanie) až zistím, že dátum spotreby sa nebezpečne blíži. A vtedy som nútená vymyslieť niečo rýchle a efektné, napríklad toto. Dnešný dezertík je vlastne variant pôvodného. OK, nebudem "trapošiť", nie je to žiadny recept, ale čistá improvizácia ako sa zbaviť produktov určených pre vyššie ciele, keď je lenivosť alebo únava (volajte to ako chcete) silnejšia ako vy.

Dezert pre lenivcov


Na 5 pohárov
cca 200 g sušienok (maslové, čokoládové, hocijaké kvalitné)
250 g mascarpone
250 ml kyslej smotany
2 - 3 PL cukru
330 g zmesi bobuľového ovocia
mäta na ozdobu

Poznámka: použiť môžete hocijakú kombináciu týchto mliečnych produktov: mascarpone, kyslá smotana, šľahačková smotana, ricotta, krémové syry, jogurty




Sušienky podrvíme a nasypeme na dno pohárov. Mascarpone, smotanu a cukor dáme do mixéra a vyšľaháme na ľahkú penu. Navrstvíme na sušienkový základ, bohato posypeme ovocím a dozdobíme mätou.

Berte tento príspevok ako úlet, i keď za "recept" sa nehanbím, je v štýle Jamieho Olivera - len mne vzhľadom na to, že som vynechala hlavné jedlo, šalát a prílohu, trvala celá príprava iba 5 minút, nie 30 :-)



Komentáre k článku


Meno: nora.tornosova Dátum: 25. 07. 2012 07:52:05
náhodou, v jednoduchosti je krása....včera som mala takú chuť na nejakú lakotinku a nič ma nenapadlo a stále jesť chlieb s lekvárom ma už nebaví...toto urobím dnes z únavy si nič nerob, ja nenávidím leto ( a kľudne ma môžete za to aj ukameňovať ) v teple jednoducho nedokážem fungovať, preto som vďačná za každý upršaný deň, lebo aspoň vtedy som schopná niečo robiť... ja som mala tiež takú krízu, len spať a spať, tak som sa tomu nebránila, vyspala som sa a už je dobre...teším sa na nové príspevky a recepty maj sa pekne


Meno: Adusha Dátum: 25. 07. 2012 08:44:49
Ja tiež nie som nejaký letný tip, mne vyhovuje tzv. air condition , cca 24 °C, čiže stav na krátky rukáv ale taká teplota, že sa mi ešte neaktivizujú potné žľazy ;) Vysoké horúčavy zle znášam... ale tú únavu nechápem, lebo mne v lete vyhovuje práve to, že je skoro a dlho vidno... neznášam totiž tmu a šero... a aj napriek tomu, že je veľa svetla, mám problém vstať a fungovať :)

Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.

Prihlásiť, alebo registrovať sa môžete tu  

 

food4fun © 2009 - 2017 | Všetky práva vyhradené   webdesign