Prednedávnom prebehla v slovenských médiách kampaň na podporu pitia pitnej vody z vodovodu. Priznám sa, myslela som si, že kampaň ide mimo mňa a, že sa ma nedotkne. No, už je tomu pár dní, čo sa na vodu z vodovodu pozerám inak. Ale... pekne poporiadku. Najlepšia, najlahodnejšia a najosviežujúcejšia pitná voda tečie z kohútika doma, u mojej mamy! Žiadne kupované balené vody sa jej nevyrovnajú! Kým som bývala ešte doma v Snine, nikdy mi nenapadlo kúpiť si minerálku či balenú vodu. Z nášho kohútika tiekla (a stále tečie ako zisťujem pri svojich vzácnych návštevách) úžasná priezračná, studená a chutná voda – doma sme zvykli hovoriť, že tečie rovno zo Stariny. Neviem akú vodu mali naši susedia nad nami, ale tá naša, z prízemia bola naozaj vynikajúca. Balenú vodu som sa naučila piť akosi postupne z roka na rok v Bratislave. Sem-tam som mala svetlé chvíľky a skúšala som piť vodu z vodovodu. Behala som s plastovou fľašou, ktorú som si pravidelne dopĺňala. Fľaša bola vždy lepší variant ako pohár. Keď som sa chcela napiť z neho, musela som najprv vodu odpustiť, ale ani to nebolo ono. Chlórovaná, tvrdá a teplá voda, ktorá ma naozaj nikdy neosviežila. Tentoraz som si však povedala, že to opäť skúsim. Čistú vodu piť nebudem, farebným sirupom neholdujem... tak prečo si ju neochutiť citrónom, limetou, zázvorom, bylinkami či dokonca uhorkou? Takto ochutená voda naozaj osvieži a zaženie smäd. A nemá žiadne kalórie!
Potrebujeme džbán studenej vody z vodovodu, polovicu bio citrónu
pokrájaného na kolieska a polovicu olúpanej uhorky, tiež pokrájanej na
kolieska.
Na prvý pohľad možno zvláštna kombinácia, ale uhorka dá vode neskutočne
„fresh“ chuť aj vôňu. Uhorka však časom horkne, preto treba túto vodu
rýchlo vypiť, alebo po cca polhodine uhorku zo džbánu vybrať.
Potrebujeme džbán studenej vody z vodovodu, polovicu bio citrónu pokrájaného na kolieska a väčší kúsok pokrájaného a olúpaného zázvoru.
Do džbánu so studenou vodou hodíme polovicu bio limetky nakrájanej na kolieska alebo štvrtinky a hrsť čerstvej mäty.
Nikto ešte nepridal komentár k tomuto článku.
Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.