Nie ste prihlásený login

Tropická múčenka

Doma v kuchyni

21. 12. 2009


Pri nákupoch ma často pochytí taký ošiaľ, že nakúpim niečo len tak, mimo plánu a až potom doma dodatočne rozmýšľam, čo z toho uvarím, či upečiem. Takto do dopadlo aj včera. Kúpila som si v obchode po kuse z grenadily, passion fruit a maracuje. Chcela som totiž zistiť aký je medzi nimi rozdiel. V literatúre, na internete aj v obchodoch sa často pletú ich názvy, alebo sa všetky bez ohľadu označujú ako maracuje. Maracuja, podobne ako grenadila a passion fruit sú tri samostatné druhy z veľkej skupiny tropického ovocia – zo skupiny múčeniek. Okrem tohto ovocia som mala v chladničke aj mäkký tvaroh a zvyšok kokosovej plnky z kokosových toliarov z vianočného pečenia. Rozmýšľala som čo s tým a napadlo mi, že urobím nepečený cheesecake, ktorý som nazvala „Tropica“.

Nepečený cheesecake „Tropica“

Na korpus:
200 g sušienok, napríklad maslové BeBe Club
90 g rozpusteného masla

Na plnku:
8 plátkov čírej želatíny
500 g nízkotučného tvarohu (jemný, bez hrudiek)
50 g kryštál. cukru
šťavu z 1 pomaranča
250 ml šľahačkovej smotany
2 balíčky vanilkového cukru
zvyšok kokosovej plnky z receptu na kokosové toliare (nepovinné)

Na ozdobu:
3 kusy passion fruit, alebo zmes passion fruit, maracuje a grenadily

Sušienky rozdrvíme pomocou valčeka alebo v mixéri. Maslo roztopíme, nalejeme k rozdrveným sušienkam a vypracujeme na hmotu podobnú posýpke. Túto hmotu natlačíme do tortovej formy, ktorú si vopred vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Tvaroh zmiešame s cukrom a so šťavou z pomaranča. Napučanú želatínu rozpustíme pri miernej teplote za stáleho miešania a vmiešame do tvarohu. Odložíme do chladničky na 30 min. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom a vmiešame do polotuhej tvarohovej hmoty. Zľahka spolu všetko premiešame a navrstvíme na stuhnutý korpus (predtým som na korpus naniesla zvyšok kokosovej plnky z kokosových toliarov, ale tento nepečený koláč sa zaobíde aj bez nej). Dáme stuhnúť do chladničky. Ovocie rozrežeme a vydlabeme z neho dužinu. Stuhnutý cheesecake pred podávaním ozdobíme vydlabanou dužinou.


Komentáre k článku

Nikto ešte nepridal komentár k tomuto článku.

Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.

Prihlásiť, alebo registrovať sa môžete tu  

 

food4fun © 2009 - 2017 | Všetky práva vyhradené   webdesign