Kačacie prsia luxusne a expresne rýchlo
Doma v kuchyni
10. 02. 2013
V poslednej dobe moje varenie dosť silno ovplyvňujú "moji mäsiari", presnejšie povedané ich ponuka. V piatok som po letnom pohľade na mäso musela cuvnúť späť pár krokov, aby som sa uistila, či vidím dobre. Vo výlohe ležali chladené kačacie stehná aj prsia. Rýchlo som si v hlave začala prechádzať potenciálne recepty na kačacie stehná (najprv som uvažovala nad nimi), keď tu zrazu blik blik a mala som pred očami šalát z kačacích pŕs, granátového jablka a mäty. Tento recept pochádza z Nigellinej knihy Nigella express a považujem ho za jeden z najkrajších a najpríťažlivejších.
Granátové jabĺčko je aktuálne spolu s pomelom moje najobľúbenejšie a najkonzumovanejšie ovocie. Vizuálne ma fascinuje už dlho, ale chuť a jeho konzistenciu som si zamilovala len nedávno. Zvykla som ho používať len ako dekoráciu, či súčasť šalátov, teraz si pokojne vydlabem celé jabĺčko do misky a zjem jadierká lyžičkou. Mňam!
Kačacie prsia s granátovým jablkom a mätou
(zdroj inšpirácie: Nigella Express)
Na asi 4 porcie potrebujeme:
2 kačacie prsia
150 g drobných šalátových lístkov - jednodruhovo alebo zmes rukoly, valeriánky, mizuny. baby mangoldu atď.
1 granátové jablko
pár vetvičiek mäty
Kačacie prsia opláchneme a dôkladne osušíme papierovými utierkami. Rúru predhrejeme na 220 °C. Panvicu vhodnú do rúry zohrejeme na sporáku. Vložíme do nej prsia kožou dole a necháme zatiahnuť (asi 2 minútky). Potom ich obrátime a panvicu vložíme do horúcej rúry. Pečieme 15 minút (menšie a tenšie prsia stačí 12 - 13 minút). Vyberieme z rúry, zabalíme do alobalu a necháme pár minút oddýchnuť, aby sa šťava v mäse rovnomerne rozložila.
Na veľký tanier alebo misu rozvrstvíme šalátové listy. Kačacie prsia natenko pokrájame a poukladáme ich na šalát. Plátky pŕs prelejeme vypečenou šťavou. Granátové jablko rozrežeme, z polovice vydlabeme jadierka, z druhej polovice vytlačíme šťavu. Jadierkami posypeme kačicu, potom ešte prelejeme granátovou šťavou. Nakoniec posypeme nasekanou mätou a podávame.
Komentáre k článku
Meno: Ladislav |
Dátum: 13. 02. 2013 17:34:08 |
Zaujímavý recept. Ja si robím podobne trocha pikantnejšie opečené kačacie prsia, po vychladnutí nakrájané na tenko s rukolou a dressingom z balzamikového octu. Taký taliansky duch.
A pozývam na www.chutsveta.sk |
Meno: Adusha |
Dátum: 13. 02. 2013 20:34:30 |
Ahoj Ladislav, vitaj na F4F :-) Tvoj šalátik znie tiež super, rukola patrí k mojim najobľúbenejším surovinám, a kačacie prsia tiež, takže to je určite dobrota. A vďaka za link, super, len tak ďalej, celkom som sa začítala, zaujali ma špikové kosti, tiež sa na ne chystám ;) |
Meno: nazrboncuk |
Dátum: 20. 02. 2013 21:18:18 |
úžasný šalát, kombinácia mäty granátového jablka a kačice musí byť neskutočná. škoda že furt neviem prísť na ten grif ako nevysušiť mäso na panvici. no nic musim este vela skusať :) nádherne fotky!! |
Meno: Adusha |
Dátum: 20. 02. 2013 21:35:37 |
Skuste upiect kacacie prsia podla tohto nigellinho postupu spomenuteho vyssie ;) |
Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.