Nie ste prihlásený login

Zase mi to nedalo

Doma v kuchyni

30. 12. 2010



Mojimi poslednými kávovými macarons som bola taká nadšená, že mi to nedalo, a ako som už aj avizovala, opäť som jedny upiekla. Pred Vianocami som do chladničky odložila dva bielky, ktoré sa mi zvýšili z prípravy griláže. Bol najvyšší čas ich spotrebovať, tak som včera upiekla plánované macarons vo vianočnom duchu. Do bielkovo-mandľovej hmoty som pridala ¾ čajovej lyžičky perníkového korenia a plnku som pripravila s použitím škorice a pomarančovej kôry. Výsledok voňal perníkovo, presne tak, ako som chcela. Keďže bielky boli len dva, musela som znížiť pomer všetkých surovín. Z hmoty som striekala menšie kolieska, takže výsledkom boli jednohubky – minimacarons.
O deň–dva sa mi miesto bielkov nahromadia pre zmenu žĺtky. Z bielkov totiž plánujem na novoročný obed upiecť exkluzívnu Pavlovu tortu, ktorú som objavila v Nigellinej vianočnej kuchárke. Ale o tom až nabudúce.

Vianočné perníkové minimacarons so škoricovo-pomarančovou plnkou

   (podrobný postup prípravy nájdete TU)

Na macarons:
2 bielky
140 g práškového cukru
82 g jemne mletých mandlí, lúpaných
¾ ČL perníkového korenia (škorica, zázvor, klinčeky, badián, aníz...)

Na plnku:
50 g masla, zmäknutého
50 g krémového syru
50 g práškového cukru
1 ČL mletej škorice
najemno nastrúhaná kôra z 1 malého pomaranča
1 ČL pomarančovej šťavy


Macarons pripravíme podľa základného receptu. V úvode, pri mixovaní cukru s mandľami pridáme do mixéra aj korenie. Dôkladne rozmixovanú zmes preosejeme. Ďalej postupujeme podľa základného receptu. Ak chceme macarons v klasickej veľkosti, striekame na plech kolieska s priemerom cca 4 cm. Pri miniverzii striekame kolieska s priemerom cca 2,5 cm.
Upečené macarons necháme vychladnúť, potom ich naplníme krémom.
Krém: Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme syr a ďalej šľaháme. Na záver primiešame mletú škoricu, pomarančovú kôru a šťavu. Dôkladne premiešame. Necháme chvíľu v chlade, aby krém zľahka stuhol a potom ním naplníme macarons.


Komentáre k článku

Nikto ešte nepridal komentár k tomuto článku.

Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.

Prihlásiť, alebo registrovať sa môžete tu  

 

food4fun © 2009 - 2017 | Všetky práva vyhradené   webdesign