Zelená vlna pokračuje
Sezónne suroviny
18. 05. 2012
Po práci som drahému chystala koláč na barbecue párty, takže k vareniu som sa nedostala. V chladničke sa však našťastie vždy nájde niečo, z čoho sa dá pripraviť jednoduché, ale slušné jedlo. Dnes som mala chuť na niečo rýchle a relatívne ľahké. Zo zvyškov z chladničky som vyskladala tento perfektný šalát, v hlavnej úlohe opäť zelený bejby špenát.
Špenátový šalát
čerstvé drobné (bejby) špenátové listy (možno nahradiť polníčkom alebo rukolou)
cherry paradajky
tenké plátky kvalitnej slaniny
syr s modrou plesňou
pekanové (alebo vlašské) orechy
Na zálievku:
1 lyžica červeného vínneho octu
3 lyžice panenského olivového oleja
Plátky slaniny upečieme na suchej panvici do chrumkava a necháme osušiť na papierových kuchynských utierkach. Špenát opláchneme od hliny a piesku a opatrne osušíme. Dáme do misy. Paradajky pokrájame na polovice a pridáme k špenátu. Ocot vyšľaháme s olejom do svetlého dresingu a prelejeme nim špenát. Žľahka premiešame a rozdelíme na taniere. Posypeme nalámanýmu kúskami slaniny, rozdrobeným syrom a pekanovými orechmi.
Komentáre k článku
Meno: Iveta |
Dátum: 22. 05. 2012 19:50:58 |
Šalát vyzerá veľmi chutne, aj mne dorastá v záhradke môj prvý vlastný špenát, tak sa z neho veľmi teším. |
Meno: Adusha |
Dátum: 25. 05. 2012 08:50:49 |
Ivetka, dakujem, a veru, niet nad domaci spenat :-) |
Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.