V stredu bol veľký deň, slovenskí foodbloggeri sa stretli naživo. Žiadne počítače, internet, virtuálny priestor blogov, či sociálnych sietí, ale reálne stretnutie tvárou v tvár. Priznám sa, niečo také som si predstavovala už dávnejšie, lebo medzi foodbloggermi je niekoľko ľudí, ktorých som túžila stretnúť. Foodbloggerská scéna však musela počkať na muža činu Tomáša, ktorý rozvíril jej stojaté vody. Myšlienku stretnutia chytil tak silno za pačesy, že sa jej jednoducho nevzdal a stretnutie zorganizoval v rekordne krátkom čase.
Miestom akcie sa stala
Chefparade - škola varenia Bratislava, ktorá organizuje kurzy varenia pre začiatočníkov aj pokročilých. Kde inde by sa mali foodbloggeri stretnúť ak nie pri hrncoch? A tak sa aj stalo. Sympatickí páni zo ChefParade pre nás pripravili pestré menu, varila sa indická, thajská, talianska, francúzska a japonská kuchyňa. Spontánne sme sa rozdelili do malých tímov a pustili sa do varenia. Na indickom stanovišti navarili kurča
murgh malai, a k nemu stihli aj napiecť placky z cícerovej múky.
Talianska kuchyňa bola zastúpená
hubovým risottom s kvapkou hľuzovkového oleja a podávaným s
pestom.Francúzska kuchyňa mala v podaní úžasného kohúta na víne
coq au vin asi najväčší úspech. Toto jedlo bolo dokonalé, správne ochutené, jednoducho výborné.
V japonskom kútiku sa chystala
tempura a
sushi, konkrétne napríklad kalifornské rolky plnené kuraťom v chrumkavej strúhanke panko a mangom.
No a na záver thajská kuchyňa, ku ktorej som sa primotala aj ja. Spolu s Martinkou, Zuzkou a Ľubkou sme navarili thajské rezance
pad thai. Na papieri sme mali len zredukovaný, na slovenské pomery upravený recept, ale keďže Maťka aj Zuzka tento recept poznajú, vypýtali si od Milana zo ChefParade aj krevety a thajskú kari pastu. Od viac ako ochotného Milana nakoniec dostali aj čerstvý koriander, ktorý korunoval celý náš výtvor.
Všetci prítomní ak práve nevarili, tak chodili od hrnca k hrncu a koštovali, kto čo navaril. Medzitým samozrejme všetko fotili. Akcie sa zúčastnil aj Peter Hanzuš, someliér, a milovník nielen kvalitného vína, ale aj dobrého jedla. Neprišiel naprázdno, doniesol so sebou výborné mladé víno z Limbachu. Mladým Müllerom Thurgauom a Veltlínskym červeným skorým sme zapíjali navarené dobroty a viedli pri ňom debaty.
Časť osadenstva dostala o desiatej večer vtieravú chuť na sladkú bodku za úžasným večerom, takže sme si opäť obliekli zástery a pustili sa do prípravy jednoduchého a rýchleho čokoládového koláčika, tzv.
lava cake.
Príjemný večer ubehol ako voda a ja verím, že sme ním založili milú tradíciu a takýchto stretnutí bude viac.
A aby som nezabudla, akcie sa zúčastnili títo ľudia:
Ako prvé spomeniem Martinku
http://dulce-de-leche-blog.blogspot.com/ a Anetku
http://anetagoesyummi.blogspot.com/, na ktoré som sa tešila najviac. Obidve baby sú presne také, aké som si predstavovala. Maťka milá, zlatá, usmiata, a Anetka správne pojašená a sympaticky uletená. Veľkým a milým prekvapením bolo pre mňa najmä stretnutie so Zuzkou z blogu
www.natanieri.sk. Je to prvý slovenský blog, ktorý som pred dvoma rokmi objavila a ktorý sledujem pravidelne až dodnes. Pre mňa je slovenskou špičkou.
Akcie sa ďalej zúčastnili:
Viktor
http://delikatesy.etrend.sk/Peter
http://vinoforum.blogspot.com/Andurejka
http://hami-mnami.blogspot.com/Danka
http://dorasart.blogspot.com/Kinga
http://kingablogger.blogspot.com/Lucka
http://www.lucylovetobake.blogspot.com/Martinka
http://www.matapecie.blogspot.com/Daniel
http://www.varicdaniel.blogspot.com/Ľubka
http://www.chocorroldevainilla.com/Henrieta
http://on.fb.me/t77CpsDenisa
http://kitchenzoo.blogspot.com/Sandra
http://varecha.sk/Zuzka
http://foodependence.blogspot.com/No a samozrejme Tomáš
z
www.foodissimo.eu ktorému patrí veľká vďaka za zorganizovanie tejto skvelej akcie.
Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.