Nie ste prihlásený login

Vianočné vydanie magazínu Foodissimo extra

Zo zákulisia

11. 12. 2011




 Možno ste si všimli, že v mesiaci november som trošku menej prispievala na svoj blog. Dôvod, prečo tomu bolo tak vám práve idem prezradiť.
Jeden šikovný a akčný foodbloger, Tomáš z foodissima, zorganizoval nielen historicky prvé stretnutie slovenských foodblogerov, ale v októbri pravdepodobne založil tradíciu niečoho, čo sa dúfam, bude ďalej vyvíjať. V októbri na svojej stránke uverejnil prvé číslo magazínu Foodissimo extra v jesennom duchu, ktorého hlavnou témou boli plody jesene - tekvice a gaštany. Magazín prekvapil nádhernými fotografiami (tie síce nie sú u Tomáša ničím výnimočným, pretože je skvelým fotografom), zaujímavými receptami, ale predovšetkým grafickým spracovaním na vysokej úrovni. Keď som si ho listovala na monitore, mala som chuť držať ho v rukách.
Onedlho na to som bola milo prekvapená a potešená Tomášovou ponukou na spoluprácu pri ďalšom čísle, ktorého hlavnou témou mali byť Vianoce (okrem mňa na časopise autorsky spolupracovali aj Martinka Pintérová Bezáková a Peter Handzuš). Druhé číslo Foodissimo extra magazínu je už na svete a ja môžem hrdo povedať, že spolupráca s Tomášom stála za to. Pôvodne som pre tento magazín pripravila viacero receptov, ale bohužiaľ, pre odmezený rozsah sme sa museli niektorých vzdať. Medzi inými, ktoré uverejním postupne do Vianoc, boli medzi nezaradenými aj vianočné macarons, o ktorých píšem v predchádzajúcom článku.
A moje recepty, ktoré nájdete v Tomášovom magazíne sú tieto:



Mačanka, tradičná vianočná polievka Rusínov, bez ktorej si neviem predstaviť moje Vianoce



Tradičný vianočný chlieb Grékov - Christopsomo



Vynikajúce domáce pepermintky



Chrumkavé nugátové pralinky



Mäkkučké čokoládové crinkles

Vianočný Foodissimo extra magazín si môžete prezrieť priamo online tu, stačí kliknúť na náhľad magazínu nižšie:


Ak si chcete magazín stiahnuť do svojich počítačov, môžete tak urobiť na Tomášovej stránke. Dúfam, že sa vám bude páčiť a nájdete v ňom inšpirácie pre prichádzajúce vianočné sviatky.

Komentáre k článku


Meno: JankaŠípka Dátum: 11. 12. 2011 21:10:08
Párada, časopis sa vydaril :-)


Meno: milan Dátum: 11. 12. 2011 22:07:30
pekna Vianocna nalada..


Meno: Iveta Dátum: 12. 12. 2011 17:11:45
Krásny časopis, teším sa že si sa na ňom tiež podieľala s Tvojimi úžasnými receptíkmi.


Meno: Adusha Dátum: 12. 12. 2011 22:59:50
Ivetka, ďakujem ;) A som rada, že už fungujú komentáre :)


Meno: magdalena Dátum: 13. 12. 2011 08:48:11
Magazín je prekrásny, recepty skvelé, fotky profesionálne, gratulujem Adush :)


Meno: Adusha Dátum: 13. 12. 2011 08:59:41
Magdalenka, dakujem ;) Som rada, ze sa paci.


Meno: Iveta Dátum: 19. 12. 2011 20:41:36
Tak som konečne skúsila pepermintky, ale neskoro som si všimla že nemám peperm. extrakt ale je to aróma!! (a to som bratovi prízvukovala extrakt - no chlap), tak som prilievala a prilievala, voňajú krásne ale chuťovo nie sú až také výrazné, no viac som už priliať kvôli konzistencii nemohla. Snáď niekedy bude aj ten extrakt.


Meno: Adusha Dátum: 19. 12. 2011 20:48:49
Ivetka, tak to ma mrzi, ze bracho to poplietol. Snad nabudúce dovezie to čo má a s výsledkom budeš viac spokojná ;)


Meno: Iveta Dátum: 21. 12. 2011 19:53:01
No Adi musím Ti ešte napísať, že dnes som vyskúšala takú v čokoláde obalenú a dva dni odležanú pepermintku - a bola úžasná, oveľa lepšia ako keď som hmotu predvčerom zarábala, chutnejšia ako kupovaná. Teraz som ešte pripravila zmes na čokoládové lanýžové pralinky čo máš na MMB, vonia veľmi dobre, musím ju ísť schovať lebo na pralinky ani nezostane.


Meno: Adusha Dátum: 21. 12. 2011 22:46:00
Jeej, super, tak to sa teším ;)

Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.

Prihlásiť, alebo registrovať sa môžete tu  

 

food4fun © 2009 - 2017 | Všetky práva vyhradené   webdesign