Možno ste si všimli, že v mesiaci november som trošku menej prispievala na svoj blog. Dôvod, prečo tomu bolo tak vám práve idem prezradiť.
Jeden šikovný a akčný foodbloger,
Tomáš z foodissima, zorganizoval nielen historicky
prvé stretnutie slovenských foodblogerov, ale v októbri pravdepodobne založil tradíciu niečoho, čo sa dúfam, bude ďalej vyvíjať. V októbri na svojej stránke uverejnil
prvé číslo magazínu Foodissimo extra v jesennom duchu, ktorého hlavnou témou boli plody jesene - tekvice a gaštany. Magazín prekvapil nádhernými fotografiami (
tie síce nie sú u Tomáša ničím výnimočným, pretože je skvelým fotografom), zaujímavými receptami, ale predovšetkým grafickým spracovaním na vysokej úrovni. Keď som si ho listovala na monitore, mala som chuť držať ho v rukách.
Onedlho na to som bola milo prekvapená a potešená Tomášovou ponukou na spoluprácu pri ďalšom čísle, ktorého hlavnou témou mali byť Vianoce (
okrem mňa na časopise autorsky spolupracovali aj Martinka Pintérová Bezáková a Peter Handzuš). Druhé číslo Foodissimo extra magazínu je už na svete a ja môžem hrdo povedať, že spolupráca s Tomášom stála za to. Pôvodne som pre tento magazín pripravila viacero receptov, ale bohužiaľ, pre odmezený rozsah sme sa museli niektorých vzdať. Medzi inými, ktoré uverejním postupne do Vianoc, boli medzi nezaradenými aj vianočné macarons, o ktorých píšem v predchádzajúcom článku.
A moje recepty, ktoré nájdete v Tomášovom magazíne sú tieto:
Mačanka, tradičná vianočná polievka Rusínov, bez ktorej si neviem predstaviť moje Vianoce
Tradičný vianočný chlieb Grékov - Christopsomo
Vynikajúce domáce pepermintky
Chrumkavé nugátové pralinky
Mäkkučké čokoládové crinkles
Vianočný Foodissimo extra magazín si môžete prezrieť priamo online tu, stačí kliknúť na náhľad magazínu nižšie: