Nie ste prihlásený login

Lassi – jogurtové osvieženie z Indie

Doma v kuchyni

16. 07. 2010



Lassi je tradičný a obľúbený nápoj pochádzajúci z Indie a Pakistanu. Jeho základ tvorí vždy biely jogurt, voda a ľad. Príchute sa dajú rôzne odmieňať. Pôvodné tradičné lassi je slané a korenené, neskôr sa rozšírila sladká verzia, ktorá je populárna aj v zahraničí. Medzi najčastejšie príchute lassi patrí mango a ružová voda. Práve s ružovou vodou som pripravila svoje prvé lassi. A ako to už mám vo zvyku, začala som na internete hľadať informácie o ďalších príchutiach. Zaujalo ma napríklad citrónovo-zázvorové lassi, ďalšie dve som pripravila na základe vlastnej kuchárskej intuície. Lassi je výborný osviežujúci nápoj, veľmi vhodný na horúce dni. Lassi nielen osvieži, ale dokáže zahnať aj menší hlad.

Ružové lassi

  

3 dl bieleho, neochuteného jogurtu
1 PL práškového cukru
2 PL ružovej vody
1 dl ľadovej vody
1 dl ľadu

Všetky ingrediencie dôkladne spolu prešľaháme, najlepšie v mixéri. Nalejeme do vysokých pohárov a ozdobíme ružovými lupienkami.

Jahodové lassi s ružovou vodou

  

3 dl bieleho, neochuteného jogurtu
100 g jahôd
2 PL práškového cukru
2 PL ružovej vody
1 dl ľadovej vody
1 dl ľadu


Uvedené ingrediencie prešľaháme v mixéri a zlejeme do vysokého pohára. Podávame ihneď.

Mangové lassi s kardamónom

  

1 zrelé mango
3 dl bieleho jogurtu
1 ČL mletého kardamónu
2 PL cukru
1 dl ľadovej vody
1 dl ľadu


Mango olúpeme, odstránime kôstku a pokrájame. Dužinu vložíme do mixéra, pridáme ostatné ingrediencie a dôkladne rozmixujeme. Zlejeme do pohárov, ozdobíme plátkom manga a trochou kardamónu.

Lassi s citrónom a zázvorom

  

Na 4 porcie:
¼ pohára čerstvého, olúpaného a nakrájaného zázvoru
3 poháre bieleho probiotického jogurtu
¼ pohára čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
¼ pohára aloe nektáru
¾ pohára ľadovej vody
8 stredne veľkých kociek ľadu


Zázvor, citrónovú šťavu a jogurt vložíme do mixéra. Pridáme 1/4 pohára aloe nápoja, 3/4 pohára ľadovej vody a 8 kociek ľadu. Mixujeme cca 3 minúty, kým sa všetko nerozmixuje a nevznikne napenený nápoj.


Komentáre k článku

Nikto ešte nepridal komentár k tomuto článku.

Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.

Prihlásiť, alebo registrovať sa môžete tu  

 

food4fun © 2009 - 2017 | Všetky práva vyhradené   webdesign