Lassi je tradičný a obľúbený nápoj pochádzajúci z Indie a Pakistanu. Jeho základ tvorí vždy biely jogurt, voda a ľad. Príchute sa dajú rôzne odmieňať. Pôvodné tradičné lassi je slané a korenené, neskôr sa rozšírila sladká verzia, ktorá je populárna aj v zahraničí. Medzi najčastejšie príchute lassi patrí mango a ružová voda. Práve s ružovou vodou som pripravila svoje prvé lassi. A ako to už mám vo zvyku, začala som na internete hľadať informácie o ďalších príchutiach. Zaujalo ma napríklad citrónovo-zázvorové lassi, ďalšie dve som pripravila na základe vlastnej kuchárskej intuície. Lassi je výborný osviežujúci nápoj, veľmi vhodný na horúce dni. Lassi nielen osvieži, ale dokáže zahnať aj menší hlad.
3 dl bieleho, neochuteného jogurtu
1 PL práškového cukru
2 PL ružovej vody
1 dl ľadovej vody
1 dl ľadu
Všetky ingrediencie dôkladne spolu prešľaháme, najlepšie v mixéri. Nalejeme do vysokých pohárov a ozdobíme ružovými lupienkami.
3 dl bieleho, neochuteného jogurtu
100 g jahôd
2 PL práškového cukru
2 PL ružovej vody
1 dl ľadovej vody
1 dl ľadu
Uvedené ingrediencie prešľaháme v mixéri a zlejeme do vysokého pohára. Podávame ihneď.
1 zrelé mango
3 dl bieleho jogurtu
1 ČL mletého kardamónu
2 PL cukru
1 dl ľadovej vody
1 dl ľadu
Mango olúpeme, odstránime kôstku a pokrájame. Dužinu vložíme do mixéra, pridáme ostatné ingrediencie a dôkladne rozmixujeme. Zlejeme do pohárov, ozdobíme plátkom manga a trochou kardamónu.
Na 4 porcie:
¼ pohára čerstvého, olúpaného a nakrájaného zázvoru
3 poháre bieleho probiotického jogurtu
¼ pohára čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
¼ pohára aloe nektáru
¾ pohára ľadovej vody
8 stredne veľkých kociek ľadu
Zázvor, citrónovú šťavu a jogurt vložíme do mixéra. Pridáme 1/4 pohára aloe nápoja, 3/4 pohára ľadovej vody a 8 kociek ľadu. Mixujeme cca 3 minúty, kým sa všetko nerozmixuje a nevznikne napenený nápoj.
Nikto ešte nepridal komentár k tomuto článku.
Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.