Nie ste prihlásený login

Rýchle klobáskové panvice

Doma v kuchyni

02. 07. 2010

Keď sa mi nechce variť nič komplikované, alebo jednoducho nemám nič poriadne v chladničke, ocením zásoby konzerv s fazuľami, paradajkami, kukuricou... V chladničke sa vždy nájdu nejaké vajíčka, či klobásky na grilovanie. No a z tohto mála sa dajú uvariť rýchle a sýte večere, ktoré dokáže oceniť najmä môj manžel po príchode z práce. Tieto jedlá z jednej panvice sú hotové za pár minút, a ich výhodou nie je len rýchla príprava, ale aj minimum špinavého riadu. A ak chceme ušetriť aj taniere, môžeme ich podávať priamo z panvice. Stačí priložiť čerstvý chlieb alebo pečivo.

Rýchla panvica s klobáskami a cícerom

(zdroj inšpirácie: časopis Apetit 5/2010)

1 PL olivového oleja
12 malých tenkých klobások na gril
1 cibuľa, pokrájaná na kolieska
400 g plechovka cíceru
350 g hotovej paradajkovej omáčky
150 ml kuracieho vývaru
1 strúčik cesnaku, najemno nasekaný
soľ a čierne korenie
kôra z jedného biopomaranča
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
čerstvé pečivo k podávaniu


V hlbšej panvici zohrejeme olej a približne 5 minút na ňom opekáme klobásky zo všetkých strán. Opečené klobásky vyberieme a odložíme bokom. Do panvice dáme cibuľu a opečieme domäkka. Prisypeme cícer, zalejeme omáčkou a vývarom a keď začne vrieť, vrátime do panvice aj klobásky. Stiahneme oheň a necháme asi 5 minút variť, aby sa klobásky ohriali. Môžeme dochutiť soľou a korením. Pred podávaním posypeme cesnakom, pomarančovou kôrou a petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým pečivom.

Omeleta s chipolatou a jarnou cibuľkou

(zdroj inšpirácie: časopis Apetit)

1 lyžica olivového oleja
350 klobások chipolata alebo iných tenkých klobások na grilovanie
6 vajíčok
2 krajce chleba, nakrájané na kocky
2 nasekané jarné cibuľky
2 nasekané strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie


V nepriľnavej panvici rozpálime lyžicu oleja a opečieme na ňom klobásky. Medzitým vo veľkej mise rozšľaháme 6 vajec. Pridáme k nim nakrájaný chlieb, nasekané jarné cibuľky, strúčiky cesnaku a zľahka osolíme a okoreníme.
V rúre zohrejeme gril. Vaječnú zmes nalejeme do panvice a na miernom plameni pečieme, kým vajíčka nestuhnú. Potom panvicu vložíme pod gril na 2-3 minúty, aby vajíčka a klobásky zozlátli. Podávame pokrájané na štvrtinky alebo osminky.

Bylinkové fazule s klobáskami

(zdroj inšpirácie: časopis Apetit)

8 grilovacích klobások
2 rôzne 400 g konzervy fazule
zrná kukurice alebo baby kukuričky
2 x 400 g konzervy sekaných paradajok
1 ČL sušenej bazalky
1 ČL sušeného oregana
1 PL krupicového cukru
soľ a čierne korenie na dochutenie


Rozpálime panvicu a sprudka na nej opečieme klobásky zo všetkých strán. Pridáme scedenú a prepláchnutú fazuľu, kukuricu, paradajky, bylinky a cukor. Dochutíme, privedieme k varu a na miernom plameni povaríme asi 10 minút, aby sa všetko zohrialo a zhustlo.


Komentáre k článku

Nikto ešte nepridal komentár k tomuto článku.

Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.

Prihlásiť, alebo registrovať sa môžete tu  

 

food4fun © 2009 - 2017 | Všetky práva vyhradené   webdesign